Nya hyresrätter i Handen

Sedan nyligen är jag ersättare i Haninge Bostäders styrelse, ett kommunalt bostadsföretag. En fråga som ständigt är aktuell i kommunen är nya bostäder. Många som flyttar till vår kommun köper ett hus, bygger ett hus, köper en bostadsrätt eller hyr en befintlig lägenhet. Men sen finns det förstås ett behov av att bygga nya hyresrätter också.

Det var mycket länge sedan Haninge bostäder byggde något. Det kan kanske vara “baksmällan” från krisen på 1990-talet som gjort det, är min gissning. Ända till förra året, för då byggdes nämligen igen av kommunledningen M+FP+C+KD+MP.

Haninge Bostäders nyproducerade "Syrenen" i Handen.
Haninge Bostäders nyproducerade "Syrenen" i Handen, som stod klart 2010.

Med tanke på att de nya hyresrätterna i Handen blev ett lyckat projekt som både genomfördes på utsatt tid och budget så bör självförtroendet vad gäller att bygga kommunalt i Haninge kunna vara återställt.

Dessutom har Haninge Bostäder AB nyligen sålt två bostadsfastigheter i Vendelsö i samband med ombildningar till bostadsrätter. Det betyder att företaget har fått in kapital och har därmed goda finansiella förutsättningar att bygga nya hyresrätter.

Lyckligtvis är inte kommunala hyresrätter allt som finns på hyresmarknaden. Det finns en antal privata hyresvärdar i Haninge. Man ska inte glömma att även dessa emellanåt bygger nytt. I Handen håller t.ex. Wallenstam just nu på att bygga hyresrätter, efter beslut av bl.a. stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Olevik Dunder (FP).

Wallenstamhusen kommer att göra Poseidons torg i Handen mycket finare, och ger ett tillskott av eftersökta hyresrätter. Kul! Dessutom råkar jag bo i ett de rödbruna husen i föreningen bredvid, så jag får ett finare kvarter. Tack, Wallenstam. :)

Wallenstams bygge vid Poseidons torg i Handen, sett från Peters rum i kommunhuset härom dagen.
Wallenstams bygge vid Poseidons torg i Handen, sett från Peters rum i kommunhuset härom dagen.

 

One thought on “Nya hyresrätter i Handen

  1. Vet att jag är sen till festen, men måste säga att “Syrenen” ser ut att vara en riktigt fin byggnad.

    Jag är från Göteborg och här har vi bara mängder av svarta lådor.

    Jag hade önskat se fler lägenheter likt den i första bilden i Göteborg! :)

    /Nabil

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *