Carl Gustaf i Syrien

FARC-gerillan, Burmas armé och nu syriska rebeller. Svenska anti-tank-vapen är populära även där inget tillstånd finns. Exporterar man vapen i sån omfattning som Sverige gör så får man räkna med att de kommer att smugglas vidare, säljas på svarta marknaden och hamna i otillåtna händer. Även *med* tillstånd kan man fråga sig vad Sverige håller på med när man exporterat granatgevär Carl Gustaf till ett 40-tal länder och fler genom licenstillverkningen. Kära hemland och regering, vänligen hitta bättre sätt att bidra till fred i världen i framtiden.

TV4: //www.tv4.se/nyheterna/klipp/nyheterna-2200-2294638

Undrar förresten hur smickrande det egentligen känns att ha ett sånt här vapen uppkallat efter sig.

One thought on “Carl Gustaf i Syrien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *