Svensk materielanskaffning — nu med rationalism

A US Army (USA) UH-60L Black hawk Helicopter flies a low-level mission over Iraq during Operation IRAQI FREEDOM.
Black Hawk. Bildkälla: Wikipedia.

Det är inte ofta jag blir glad när jag läser om vad försvaret köper, men den här gången var det positiva besked från försvarsminister Sten Tolgfors på DN Debatt. Äntligen lite rationalism i materielinköpen.

Tolgfors rekapitulerar turerna av förseningar kring inköp, problem med modifieringar för svenska försvaret av inköpta helikoptrar och annat i samma riktning. Varför måste vi specialanpassa helikoptrar, med den tid och de pengar det kräver? Det undrade nog Tolgfors med, som nu hittat ett sätt att förse försvaret med helikoptrar utan svenska, tveksamma särlösningar.

Jag har bloggat om detta tidigare och lustigt nog föreslog jag lite på skoj just det som svenska försvaret nu bestämt sig att göra, dvs köpa Black Hawk-helikoptrar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *