Vinst på stafetten på Ursvik Ultra 2015

Vårt lag kammade hem en vinst i stafetten på Mila Ursvik Ultra detta år med totaltiden 5:57:00. Andra lag i tävlingen kom in på 7:13:18, så konkurrensen var inte stenhård. Den riktiga konkurrensen finns i 75 km- och 45 km-klasserna, så jag kände mig lite fånig på prispallen. Stafetten är 15 km x 5. Men en förstaplats är en förstaplats. :)

Konkurrens eller ej — vårt lag ”Supersniglarna” (”missvisande” namn enligt arrangören ;)) körde hårt! Tomas Granberg startade snabbt med sin karakteristiska, höga stegfrekvens och såg ut lite som en Duracellkanin på centralstimulerande. Han ledde loppet redan från början. Eller med Tomas ord ”Ja, jag sprang tillsammans med andra på mitt varv — i 500 m). Inte så konstigt kanske, då 75 km-löparna startade samtidigt men rimligtvis inte kan hålla Tomas 15 km-tempo. Tomas kom in först på 1:05:05 och ultralöparen som påbörjade varv två vid imponerande 1:08 frågade vem det var som låg framför och vilken distans han körde. Stackaren. Vilken ångest. ;)

Love ”det är svårt att vara bra på löpning när man är full hela tiden” Bellinder tog över med stor entusiasm iklädd shorts och toppluva i nattens minusgrader. Han väggade tyvärr när det var 2 km kvar. Innan det hade han god fart och är nu taggad på att ta upp träningen igen och ställa ner ölflaskan. När Love väggade tog ultramannen totalledningen igen, men fick släppa den till vår nästa löpare Niklas Gustafsson. Niklas körde på bra och lämnade över till mig. Jag kände mig lite konstig innan loppet men allt var lugnt under löpningen. Banan är ganska starkt kuperad (gamla Ursvik Extreme-spåret), men jag lyckades disponera rätt bra. Gick i mål på 1:10:36 och var trött och hade lite kräkkänning, men som sagt var det inget som gjorde sig påmint under själva löpningen, konstigt nog. Lars Starrin gjorde en stark avslutning på 1:05:40, lite efter Tomas vilket uppfattades som viktigt. ;) Bra med tanke på Starrins senaste halvår med hälseneproblem som äntligen lagt sig, vilket förstås gått ut över träningen.

Länk till bild på vårt lag.

Sjukt kul! Det är något speciellt med att tävla i lag. Banrekord för lag är 05:42:53 och det är förstås något vi funderar på inför nästa år. :)

All respekt till 75 km-löparna som är de riktiga stjärnorna i detta lopp.

Tomas Granberg, som gjorde tävlingens snabbaste varv.
Tomas Granberg, som gjorde tävlingens snabbaste varv.
Starten på Mila Ursvik Ultra 2015.
Första starten på Mila Ursvik Ultra 2015.
Love, som just besökt väggen.
Love, som just besökt väggen.

One thought on “Vinst på stafetten på Ursvik Ultra 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *