Ötillö Utö och Stockholm Swimrun 2016

Jag startade swimrunsäsongen med årets första lopp Ötillö Series Utö 2016 tillsammans med storsimmaren Henrik Gustafsson. Kul att få simma bakom en sådan stabil simmare som dessutom är något av en one man GPS så spikrakt som han navigerar mellan öarna.

Henrik och Andreas firar Ö till ös deltävling med öl till öl.
Henrik och Andreas firar Ö till ös deltävling med öl till öl.

Därefter var det nu senaste helgen en rolig dag på land och i vattnet runt Brunnsviken och Edsviken i Stockholm Swimrun 2016 i par med Tomas Granberg, min ursprungliga lagkamrat i swimrun. Vi kom tolva i herrklass och för att förklara varför vi gjorde det lämnar jag över micken till Tomas. Läs Tomas race report här.

Bilderna från Stockholm Swimrun nedan är tagna av World of Swimrun.

FB_IMG_1465771812682 FB_IMG_1465771291243

Dessförinnan deltog jag i Swimruncupen i Stockholms två första träningstävlingar i Älvsjö respektive Hammarby. Karaktären på tävlingarna var fullt ös med tävlingstid på strax över 30 minuter. Den första tog Henrik och jag som lagträning då det var första gången vi tränade tillsammans och vi behövde synka inför Utö. Den andra körde jag solo och öste på så gott jag kunde. Det räckte till andraplacering efter sub 35-löparen Joakim Brunzell som i skrivande stund just vunnit tre raka deltävlingar i cupen.

Efter att ha blivit avhängd av Joakim Brunzell var det dags att ta fram strategin ”if you can’t beat them, join them”. Jag och Brunzell kör nämligen Långholmen Swimrun tillsammans nästa helg och då kommer jag att få kämpa rejält för att försvara min och Tomas vinst från förra årets testlopp. Det blir tufft motstånd och jag hoppas på att korta simningar, långa löpningar och pannben ska göra att vi kan konkurrera längst fram, men det är inte säkert. Spännande alltså.

4 thoughts on “Ötillö Utö och Stockholm Swimrun 2016

 1. Hej!
  Kul läsning!
  Vart kan jag köpa såna där gula plast dolmar ni har på bilderna. Behöver uppdatera min utrustning inför 2018 tävlingar.
  Tack!
  Carolina Höij

 2. Hej Carolina!,

  Sök efter ”simdyna” så hittar du förhoppningsvis något. ”Nyby” är en tillverkare av dessa, vet jag. När det är badsässong har även Ica Maxi dessa men nu kan det vara lite svårare att hitta dem på stormarknader. Men borde gå att hitta på nätet även på vintern.

  När du väl får tag på en så är det bara att plocka bort bågen och sätta ihop lufttankerna med t.ex. buntband.

  Lycka till 2018!,
  Andreas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *