Timmarna med naturen

Utsikt från Sighnaghi, Georgien.
Springer i naturen, med naturen. Av regnet blir du kall, men i rörelse blir du varmare. Huka dig och drick ur sjön om vattnet rör sig, eller åtminstone är klart. Blir det tungt så gå — även det en rörelse framåt.

Det är vackert att utstå och det är skönt att orka. Men förklara för mig hur det tränas med jobb, tv-serier och partners som byts vid första motgång, för jag vet inte.

Utmattningen i skogen är en skola i både lust och nöd. Ge inte upp innan du är framme, i svårighet agera konstruktivt, håll ditt ord. Som du löser problem i arbetet, hanterar barn, stödjer dina närmaste.

Det kan ta tre timmmar att springa igenom naturreservatet. Den människa som har utvecklat den mentala styrkan att blöda och gråta men ändå fortsätta kan jag lita på och respektera, vare sig det tog tre eller tio timmar, vare sig i naturen eller civilisationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *