Urban 7 Summits FKT 2018

Snösätra
Vi vid Snösätra, strax innan Högdalsmassivet.

Igår blev det tredje året i rad jag sprang Urban 7 Summits för att sätta nytt fastest known time (banrekord, så att säga). U7S är en utmaning där man springer mellan — och förstås upp på — sju toppar i Stockholm. Man får springa vilken väg man vill och det blir ungefär 69 km om man springer smart.

  1. 2016: sprang vilse
  2. 2017: FKT med 6:29
  3. 2018: FKT med 6:22

Nytt FKT igen men ändå besvikelse när jag insåg redan efter 50 km att krafterna inte skulle räcka till U7SXL. Tanken var nämligen att samtidigt sätta nytt rekord på den längre varianten U7SXL, vilken är ungefär 95 km om man navigerar effektivt.

Patrik var dock starkare och orkade hela vägen med ett leende på läpparna. ”Oförskämt fräsch” vid 69 km samtidigt som det kändes som att jag skulle behöva gå ett tag innan jag kunde springa igen. Lika bra att gasellen fick köra på resterande 26 km i eget tempo. Det är bara att tacka för inspirationen till att träna hårdare! För mig var det ett perfekt långpass inför ÖTILLÖ WC. Fram till mitten på augusti är planen på att köra ner mig lite i löpningen.

Vi hade lyxcrewning hela vägen med ny flaska och tilltugg i stort sett var femte km. Navigationen var pretty dialed men vi lyckades ändå villa bort oss vid några tillfällen. Inga stora katastrofer dock! Till aspirerande U7S-löpare ger jag rådet att studera kartan och Google Street View ordentligt innan och gärna provspringa komplicerade delar innan. Jag är inte helt nöjd med navigationen på Garmin Fenix 3 men bättre än ingenting.

Med det sagt uppmanar jag alla löpare där ute att ge sig på utmaningen. Vi hade en rolig och lyckad dag igår och jag är dels glad att sätta nytt FKT på U7S och lika glad att Patrik vid 69 km sprang vidare till ett nytt FKT på U7SXL på 8:47.

Detta är tidplanen jag satte ihop innan. Som ni ser höll vi den bra på U7S och vi låg tre min före vid Brukets backe där jag klev av. Varefter gasellen opened up the stride och mosade tidplanen till bitar.

Vägen vi planerade och nästan lyckades navigera rätt på.
Så ritades vägen i GPX Track Editor.
Bränsle: mackor (svårtuggat!), Snickers (svårtuggat), gels, elektrolytkapslar, koffeintabletter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *