Mitt i träningen

Det är lite mer än två månader till Ötillö World Championship och jag är mitt uppe i träningen. Jag har ordnat en sorts block på 10 veckor inför Ötillö som ser ut ungefär så här:

  • 4 v med fokus på löpmängd.
  • 4 v med mindre men snabbare löpning och mer simning.
  • 2 v simfokus och samtidigt snabb men nedtrappande löpning.

Under denna tid har jag några tävlingar. Det är bara Ångaloppet som jag tänkt att ge någon mer seriös taperingtid till. Två tävlingar är redan avklarade. Senast igår Kustjagaren (se bild).

15 juniSjöloppetMed Jonas Petersson. Tyvärr var det inte Jonas dag och vi var tvugna att släppa ambitionerna och ta det som en snackrunda med jogg och promenad. Jonas drabbades av andningsproblem och kunde inte alls springa i sin vanliga fart.
29 juniKustjagarenTrea i mixklassen med med Nina Ellmark! Sov två timmar natten innan, varmt och inte mycket taper, men lyckat ändå. På pallen med hela 2 s bak till fyran. Fin spurtstrid och mycket publik längs banan.
13 juliTiveden TrailDen här blir kul. Jag föreställer mig en bana lik mina favoritrundor i Tyresta.
20 juliOrnö TriathlonHar tre raka vinster och hoppas på att vinna mugg nummer fyra. Vore rimligt att sänka mitt banrekord (32:09) från 2017.
10 augustiÅngaloppetFemma två år i rad med Tomas Granberg. Vad kan vi åstadkomma i år? Vi älskar Ångaloppet och loppet passar oss väldigt väl med mycket terränglöpning och förbud mot draglina.
17 augustiSigtuna SwimrunEj anmäld men sugen på att sänka Karl Lundins och mitt banrekord (1:23:45).

Träna på och njut av sommaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *